[HOME]

Dobro došli na zvaničnu internet prezentaciju udruženja građana
K-TOWN GROUP iz Kosjerića

 

[ O NAMA ]
[ O KOSJERICU ]
[ PROJEKTI ]
[ LINKOVI ]
[ FAJLOVI ]
[ KONTAKT ]

O NAMA

 

K-Town Group je grupa građana Kosjerića, uglavnom mladih, koja je okupljena 1996. i od tada je uključena u različite aktivnosti u ovom mestu i regionu sa najjačim ciljem u afirmisanju kulture i umetnosti, ali i zaštiti i unapređenju ljudskih prava i sloboda.

22. februara 2003. godine, K-Town Group je registrovana u Ministarstvu za etničke odnose kao udruzenje građana sa 10 stalno aktivnih članova, ali se taj broj za nekoliko meseci povećao na 30, a sada i 60 članova.

Udruzenje građana K-Town Group se do sada posebno istaklo u iniciranju i realizaciji različitih kulturnih programa, kao sto su muzički festivali mladih bendova Jugoslavije (Underground in K-Town), muzički aranžmani više gradskih bendova, sa nastupima u gradu i regionu i organizovanje gostovanja drugih muzičara u Kosjeriću. Članovi udruženja volonterski su učestvovali i davali inicijativu za ostvarivanje sličnih programa pod pokroviteljstvom Skupštine Opštine Kosjerić: književnih večeri, tradicionalnog etno festivala Čobanski dani. Veliki angžman dat je u pomoći formiranju lokalnog odbora CeSID-a, edukovanjem kroz tribine, predavanja, deljenjem pamfleta, i u samoj kontroli izbora, kao i u aktivnostima narodnog pokreta Otpor u Kosjeriću i širem regionu.

Najveći uspeh i popularnost ostvareni su organizovanjem međunarodnih volonterskih kampova, koji se svakog leta održavaju u Kosjeriću sa bogatim umetničkim programom uz učesće po 50 mladih umetnika iz celog sveta. O našim glavnim projektima se možete informisati na istoimenoj stranici.
Ciljevi K-Town Group su promocija, zaštita i unapređenje ljudskih i političkih prava i sloboda, razvoj ekoloških ljudskih prava, a posebno afirmisanje kulturnih potencijala zajednice kroz podsticanje individualne kreativnosti i samosvesti, kao i iniciranje i organizovanje različitih vidova kulturnih i umetničkih akcija u lokalnoj zajednici i regionu, edukacija stanovništva kroz tribine, seminare i predavanja iz raznih oblasti života i nauke, podsticanje razvoja institucija civilnog drustva, širenje međuljudske tolerancije i razumevanja.

Ukoliko vam je potrebno vise informacija o našoj organizaciji, molimo vas da nas kontaktirate putem e-maila:  ktowngroup@gmail.com  i
telefona 064 / 220 43 34